Bölcsink a 1st Steps egy barátságos, biztonságos és családias hely, mely szeretettel várja 18 hónapos kortól a gyermekeket. Célunk, hogy a gyerekek számára a nálunk töltött idő élményt jelentsen, melynek folyamán felfedezhetik, megismerhetik és tovább fejleszthetik tudásukat, képességeiket, a környezetükhöz való viszonyukat.

Törekszünk arra, hogy a mindennapi játékok, eszközök rugalmasak, ötletesek, érdeklődést keltőek legyenek és alkalmazkodjanak a gyerekek változó szükségleteihez. Nagyon sok fejlesztőjátékot használunk, amelyeket sok esetben mi saját magunk készítünk természetes vagy újrahasznosított anyagokból.

Napjainkról

Minden nap játszunk, mondókázunk, énekelünk, alkotunk, mesét olvasunk, bábozunk, a játszótéren ugrálunk, hintázunk vagy csúszdázunk, és persze pihenünk. 

Mindannyian tudjuk, hogy nem kell egy kisgyermeket játszásra bíztatni. A kérdés, hogyan tudjuk a játékot finoman fejlesztésre irányítani? Mi ezt a témakörökre épülő foglalkozásokon keresztül valósítjuk meg. A témakörök szorosan kapcsolódnak a kisgyermekek érdeklődési köréhez, hogy így is növeljük együttműködési kedvüket, lelkesedésüket. Ilyen témák például: én és a testem, a család, az évszakok, az ünnepek, az étkezés, a közlekedés, a színek és a formák.

A hagyományos ünnepeken (Karácsony, Húsvét, Farsang…) kívül, az október végén ünnepelt Halloween is egy része az éves programunknak. Változatos programot minden hónapban tovább színesítjük egy „mókás” nappal (pl. egy adott szín napja, amikor mindenki a megadott színű ruhában jöhet és az adott nap minden foglalatossága ehhez a színhez kapcsolódik).