Loading...

Szeretnél visszatérni a munka világába, de nem tudod, hogy merre indulj el? Egyeztettél már Munkáltatóddal, de nem vagyok nyugodt a felkínált lehetőséggel kapcsolatosan? Dilemmázol, hogy merre menj? Tanulnál valami újat, de nem tudod, hogy mi való neked?

Régen frissítetted már öéletrajzod és most nagyon kellene valami ütős?

Több, mint 10 év HR területen ( munkaügyi, munkajogi, bérszámfejtés, employer barnding és kiválasztás) szerzett tapasztalattal, anyaként, saját „bőrünkön” tapasztalt nehézségekkel megküzdve várjuk az anyákat, akik felkészülten szeretnének érkezni a Munkáltatói egyeztetésre.

Bölcsődei beszoktatás

Ezer kérdés merül fel ilyenkor a Szülőkben. Főleg most a Covid miatt…Helyes bölcsődébe “adni ” a gyermekünket? Érezheti-e rosszul magát emiatt a Szülő? Érezhet-e kételyeket? Jönnek majd az ítélkező rokonok, ismerősök, ismeretlenek a játszótéren? Nem teszek ezzel rosszat a gyerekemnek? Csak gyűlik és gyűlik a kérdés és nem látod, hogy vágj neki a gondolataid rendbetételének? Ebben segítünk Mi! Rendezzük a gondolatokat együtt.

Sikeres bölcsődébe szoktatás alapfeltétele a kiegyensúlyozott család, nyugodt, kételyek nélküli szülők. Ehhez pedig elhatározásra van szükség, hogy tenni akarsz, hogy készülni akarsz, hogy tudatosabb legyél és kitartó! Végigkísérünk az úton, így elindulhatsz a jó irányba!

Beszoktatást segítő programunkről bővebben itt olvashattok.

Munkaügyi tanácsadás

KKV szektorban jellemzően külsős könyvelő-bérszámfejtő cégek végzik az alapadatok szolgáltatását, nem feltétlenül rendelkeznek a kalkulációk készítéséhez szükséges információkkal, így elképzelhető például. hogy elszámolják a felgyülemlett szabadság mértékét. Nagy multi esetében pedig az adott pozíció „leadje” nem feltétlenül rendelkezik minden információval a munkavállaló előzményéről, tudásáról.

Azoknak akik segítséget kérnek gyermekvállalást követően az újbóli munkábaállás adiminsztratív részeinek ( például szabadságszámítás, béremelés )értelmezésében, esetleges munkaviszony megszűntetésre való felkészülésben ( végkielégítés, felmondási idő számítása ). Célunk felkészíteni az anyákat arra, hogy komoly tárgyalófélként tekintsenek rájuk a munkahelyükön.

Készülj tudatosan a gyermekvállalásra! Azoknak akik szeretnék tisztán látni jogi, munkaügyi, bérszámfejtési szempontokból a gyermekvállalást, érteni szeretnék az ellátásokat, szeretnék előkészíteni az ellátások igényléséhez szükséges nyomtatványokat. Részletek itt!

Azoknak akik segítséget kérnek az újbóli munkábaállás adiminsztratív részeinek értelmezésében, esetleges munkaviszony megszűntetésre való felkészülésben. Részletek itt!

Karrier tanácsadás

Annyit változunk mi nők, anyák. Áthelyezednek a fókuszpontok, időzsonglőrködésbe kezdünk, melyhez meg kell találnunk a megfelelő munkakört, amennyiben így döntünk. Be kell látni, hogy sajnos nem mindegyik korábbi Munkáltató tudja biztosítani azt a rugalmasságot, amire szükség van, ezért az új lehetőségek keresése előtérbe kerül. Nem szégyen, nem bukás, erőt sugall, mert ezt bevállalni így csak a kemény nők tudják!

Több éve távol vagy a munkaerő piactól és időd nagy részét a gyerek(ek) kötötték le? Hamarosan eljön a visszatérés ideje, de a régi munkahelyed nem tud megfelelő munkaidőt és munkakört biztosítani? Szeretnéd megtalálni azt a szakmát, munkakört, amelyben kiteljesedhetsz és elvárásaidnak megfefelő anyagi biztonságot nyújt?

Frissítésre szorul önéletrajzod, motivációs leveled? Nem ismered az aktuális trendeket? Gyere és beszéljük át! Részletek itt!

Készülj tudatosan a visszatérésre! Elakadtál? Kétségeid vannak? Félsz, hogy mi lesz gyermeke(id)del amíg dolgozol? Na és hol fogsz dolgozni? Na de hogy fogsz dolgozni, ha beteg(ek) lesz(nek) a gyerek(ek)?Rengeteg megválaszolatlan kérdés? Csak gyűlik és gyűlik és nem látod, hogy hogy vágj neki a gondolataid rendbetételének? Részletek hamarosan!

Tb – fizetés nélküli szabadság esetén

M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2020. évi 82. szám Az egészségügyi ...
Bővebben

Adómentes cafetéria juttatás

Bölcsődei, óvodai szolgáltatás, bölcsődei, óvodai ellátás 2020-ban a munkáltató a saját cégnévre és a munkavállaló nevére szóló számla alapján megtérítheti ...
Bővebben

Kötelező részmunkaidő a gyermek 4 éves koráig

Változás 2020 – 2012. évi I. törvénya munka törvénykönyvéről 61. § (3) A munkáltató a munkavállaló ajánlatára a gyermek négyéves koráig ...
Bővebben