The StudyingMoM – Így tanulok én – 5. rész – Kisgyermeknevelő lettem!

Nem csak beszélek róla, tényleg sikerülhet!

Ez egy nagyon titkos projekt volt, soha de soha nem gondoltam volna, hogy itt kötök ki.... Mint tudjátok a képzési központnak van egy bölcsije, ennek a vezetéséhez családi napközi vezetői végzettség szükséges, ez pipa, még 2017-ben megszereztem. Aztán telt-múlt az idő és többször felmerült a gondolat, hogy na már csak azért is meg kellene szereznem, mondhatni dacból is. Hát így kötöttem ki múlt hét szerdán az írásbelin, majd tegnap a gyakorlati és elméleti vizsgán.

Vizsgatapasztalat: gyakorlati tételek jók voltak, üzemeltetési: csoportszoba kialakítási valamint alkotótevékenységre előkészülés. Berendezésről csak úgy folyt belőlem, élénken előttem voltak a tavalyi bölcsi költöztetési és engedélyeztetési feladatok, az alkotótevékenységnél pedig nagy segítségemre volt egy csodálatos kolléganőm, aki a gyerekkel rendszeresen varázslatos dolgokat alkot, Tőle rengeteget tanultam, mikor ott vagyok velük. Az elméleti tétel már más kategória, nem könnyű úgy egy tételről beszélni, ahogy a nagy könyvben meg van írva, miközben a vizsgabiztos felé a tétel cáfolata a saját 3,5 éves fiam. De talán pont ezért, mert párhuzamokat vontam, összehasonlítottam, elemeztem és elmondtam, hogy én anyaként mit tehettem volna másképp és pedagógiai szempontból mit hogyan lehetett volna jobban olyan szép ötöst kaptam, hogy csak pislogtam. Van az a vizsgahelyzet, ahol nem görcsösen, kezedet tördelve, gyomorban gombóccal, hanem élményként, vidáman, szinte már csacsogva csak mondom és mondom.

Pénteken éjjel még azt írtam anyukámnak és hugimnak, hogy inkább még egy Polgári jog szigorlat, mint ez...na ott aztán tényleg rosszul voltam 😀 sőt, az idegtől beállt a nyakam és robot módján mozogtam... itt nem, itt jól éreztem magam. Mindegyiket én választottam, de képzés és képzés között óriási különbségek vannak. Nem hiába mondom, hogy kényszerből semmit sem szabad tanulni, meg kell találni azt az utat, ahol és amiben jól érezhetitek magatokat. Ha ez az IT akkor az, ha ez a pénzügy, akkor az, de sorolhatnánk, virtuális asszisztencia, marketing, rendezvényszervezés, mozgás-jóga, kereskedelem, vendéglátás-turizmus, üzleti elemzés, logisztika....

Szóval a lényeg: ha belevágsz és mersz tanulni, attól csak több lehetsz, kevesebb soha... De figyelj magadra, válassz úgy, amitől a lelked jobban érezheti magát, érdeklődj, keresgélj, nyomozz. Hozz megalapozott döntést, de ne kapkodd el, érjen meg a gondolat. Magad miatt.